Tuesday 10 January 2012

Afgøre, hvad Karat af guld til at købe


Guld er inddelt i forskellige karat kategorier. Karats fortælle dig, hvor meget af dine smykker er rent guld, så jo højere karat, jo mere guld i elementet. Dem, du ser for det meste i USA er 10, 14 og 18 karat guld. 9 og 18 er fremherskende i Europa, og 22 og 24 karat er almindelige i Sydøstasien og Mellemøsten. Hvert element lavet af guld er målt i 24 enheder (karats), så 14 karat guld er kun 14 dele faktiske guld, og 10 dele andre uædle metaller.

Der er tre hovedårsager til at lave en legering med guld og andre metaller.

Hårdhed: Rent guld er meget blødt, det er en del af grunden til, at det er godt at arbejde med for smykker, men nogle gange er det bedre for det at være en smule sværere, så det ikke bule eller miste sin form. Du kan smelte guld ned og bland det med andre hårdere metaller til at gøre det hele hårdere over alle.

Farve: Rent guld er en rig og dyb gul, blande det med sølv, nikkel, palladium eller andre hvide metaller giver det en sølvagtig glans, kaldes det hvidguld. Hvis guld er blandet med kobber, det tager på en varm rosa nuance, vi kalder denne rose guld eller rødt guld.

Omkostninger: De andre uædle metaller er billigere, fordi de er mere rigelig og lettere minerede, så ved at blande en lille smule guld med en masse andre metaller kan du lave et par ounces guld gå meget længere, end hvis de blev brugt til at gøre rent guld smykker.

14 karat legeringer er mere tilbøjelige til at have nikkel i dem, især 14 karat hvidguld. 18 karat legeringer er ofte lavet i Europa, hvor det ikke er almindelig praksis at bruge nikkel som en legering i enten guld eller sølv. Selv om en 18 karat legering behøver nikkel i det, det faktum, at det er et meget mindre beløb, 14 karat betyder, at bæreren er mindre tilbøjelige til at have reaktion.

Dette vil i sidste ende kommer ned til personlige mening, når det kommer til at afgøre, hvad karat til at købe. Nogle juvelerer nægter at arbejde med andet end 18 karat guld, men andre vil fortælle dig, at 14 karat guld er bedre for mænd, eller folk, der arbejder med deres hænder.

No comments:

Post a Comment